– Marianne Jepkes –
Leerkracht basisschool
Prachtig klassiek voorleesboek.


– Rik Felderhof –
“... baanbrekend sprookje dat kinderen en volwassenen blij maakt.”


dit boek draag ik op aan:
Maas, Belle, Fillou, Dries, Julie, Mees, Pom, Daan, Rover, Max, Poppy, Liv, Tove, Joep, Fee, Bram, Sybren, Leidy, Julian, Daan, Sem, Julia, Sophie, Lotte, Levie, Lieke, Jayden, Rosalie, Adam, Liselot, Eva, Violet, Cane, Flore, Abel, Johan, Elisabeth, Lucas, Dexter, Mick, Tom, Milou, Lora, Joren, Sterre, Juno, Madelief, Pien, Felice, Luna, Ardine, Olivier, Emma Barbara, Melissa, Jim, Igor en natuurlijk alle andere kinderen van de wereld die nieuwsgierig zijn hoe het universum van Muis is begonnen.

Meer over Muis - nawoord

Het verhaal dat een arts van het AMC mij enige jaren geleden vertelde, staat aan de basis van ‘Hoe Muis de wereld schiep’.

Onder het immense ziekenhuis in amsterdam bevindt zich een gigantisch keldercomplex, geschikt om in tijden van oorlog als ondergronds hospitaal dienst te doen.

In een van de betonnen ruimtes, die jarenlang volledig afgesloten was geweest, trof men bij opening een muis aan. niemand begreep hoe dit diertje in de hermetisch afgesloten ruimte, diep onder de grond, terecht was gekomen en had kunnen overleven. de arts die het mij vertelde stond voor een groot raadsel.

Toen ik het verhaal hoorde, liep ik al enige tijd rond met het idee kinderen een poëtische verklaring te geven voor het ontstaan van het universum: hoe uit het niets iets kon ontstaan. Nu had ik de sleutel: alle bestaan zou kunnen voortkomen uit een muis die uit het niets kwam.

Menigmaal heb ik een poging ondernomen het verhaal op papier te krijgen, maar steeds ontbrak de rust om Muis en zijn gedachten op waardige wijze neer te pennen.

Tot ik enige tijd geleden in een sprookjesachtige tuin aan de golf van napels een tafeltje zag staan, in de schaduw van een palm en een moerbeiboom. Een wit stoeltje er uitnodigend naast. Ik pakte pen en papier en begon te schrijven en kon niet meer stoppen.

© Hans Melissen, Sorrento 2010 - Hilversum 2012

Contact

Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met:
Uitgeverij Syrah bv
m: 06 54 68 84 12
f: 084 718 5299
e: info@hoemuisdewereldschiep.nl


Hans Melissen, Uitgeverij Syrah BV is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer: 32104568
BTWnummer: NL:0814045431B01

© Hans Melissen Uitgeverij Syrah BV, 2012 - webontwerp: Jolie